Guide for håndbrygg med Hario V60

Guide for håndbrygg med Hario V60

Oktober 01, 2017

Verdens kaffedag fortjener et skikkelig brygg, noe du får med vår "go-to" håndbrygger, nemlig klassikeren Hario V60. For kaffeelskere er nok denne godt kjent, men for nybegynnere kan det kanskje være rart å skulle brygge kaffe for hånd og ikke i trakter. Her er vår lille fem-stegs bryggeguide for Hario V60:

1. Begynn med å veie opp 60 - 65 gram kaffebønner per liter. Er du vant til sterk traktekaffe kan du prøve deg i høyere enden av spekteret. Lysbrent kaffe kan ofte kreve litt høyere mengde kaffe hvis du er mest vant til mørk og kraftig kaffe.

2. Kvern så disse bønnene til litt finere enn filtermalt. Målet er å trekke igjennom på ca 3,5 minutter. Går det for fort, kan du kverne litt finere - og motsatt (i nettbutikken selger vi filtermalt kaffe - denne passer best til traktere, men kan også brukes til håndbryggere).

3. Skyll første filteret med varmt vann for å fjerne papirsmaken. Hell så vannet ut av serveringskannen.

4. Hell så ca 50 gram vann oppi, og la kaffen svelle i 30 sekunder. Dette gjør at CO2 fra fersk kaffe forsvinner, og man får en jevnere ekstrahering senere.

5. Hell så over 50 - 100 gram vann i sirkulære bevegelser, slik at vannivået er relativt jevnt hele tiden. Etter de første 30 sekundene med svelling (kalt pre-wet på fagspråket) er målet at vannet skal renne igjennom på 3 minutter. +- 15 sekunder er helt ok.

Nyt en varm kopp rykende fersk kaffe :)
translation missing: no.blogs.article.additional_articles

Høst på Eiker Matfestival
Høst på Eiker Matfestival

September 05, 2017

I helgen tok vi med oss nybrente kaffebønner i alle former og farger på Eiker Matfestival i Vestfossen. Dette er Buskeruds store matfestival hvor dyktige, lokale aktører kan vise frem sine goder, det være alt fra kaffe til pølser og epler. Og det var mye godt!

Les mer

Passion for Ocean
Passion for Ocean

September 01, 2017

For første gang stod Arctic Coffee med stand på Passion for Ocean med både varm kaffe og iskald nitrokaffe. Passion for Ocean styrker folks relasjon til havet gjennom aktiviteter og samarbeid som gir positive opplevelser, sprer kunnskap om havet, minner om hvilken mangfoldige tjenesteyter havet er, og viser hvordan vi kan ta vare på havet på en engasjerende og bedre måte.

Les mer