Kaffen i vår nitrokaffe

I vår Nitro kaffe benytter vi kaffe fra Masai møllen i Mount Kenya området i Kenya. Dette er en lett, søt og fruktig kaffe med smaker av solbær, røde frukter og karamell. Helt fantastisk som både varm kaffe og iskaffe.

Produksjonsmetode

Denne kaffen kommer fra flere små produsenter i Mount Kenya området på opp til 1900 moh. Disse produsentene leverer kaffen til prosessering i Masai møllen. Høstingen skjer i perioden oktober til mars.

Prosessmetode

Prosessen i Kenya er ganske lik det som heter vasket, eller våt prosessering. I motsetning til vasket, hvor bønnene fermenteres en gang, fermenteres Kenya-bønnene to ganger. Mellom hver fermentering blir de vasket for å fjerne organisk materiale. Etter dette vaskes de i kanaler hvor de også sorterer ut dårlige bønner, før de blir tørket. Det er disse ekstra vasketeknikkene som gir Kenya-kaffen en ”clean” kopp og sine utpregete solbær- og kirsebæraktige smaker.

Brennemetode

Kaffen er lysbrent med høy temperatur i medium brennelengde, for å fremheve de bæraktige notene i kaffen og samtidig bevare det søte og fylde i kaffen.

Sourcing

Kaffebønnene våre får vi fra en dyktig importør av grønn kaffe (grønn kaffe er ferdig prosesserte kaffebønner, klare til brenning). Belco er konstant ute i verden og tester kaffe hos alle produsenter av kvalitetskaffe. De sikrer et godt forhold mellom produsent og sluttkunde. Produsentene som driver godt, får et etablert kundeforhold og økonomiske bidrag til å utvikle og forbedre produksjonen. Slik kan de produsere kaffebønner av enda høyere kvalitet, noe som gjør produktet mer salgbart. Dette er viktig i de delene av verden hvor det er mye fattigdom. Det er ikke lukrativt å drive kaffeplantasje, men distributører som Belco bidrar til å bedre levekårene til samarbeidende kaffeprodusenter.

Petter Sjulstad